06 квітня 2017

Бібліотеки і дитяче читання сьогодні, або другий день НПК

Всеукраїнська науково-практична конференція "Роль дитячої книги у формуванні гармонійно розвиненої особистості" продовжує свою роботу, і сьогодні її бібліотечна секція працювала на двох локаціях - у шкільному бібліотечно-інформаційному центрі Навчально-виховного комплексу "Школа гуманітарної праці" Херсонської обласної ради та у Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки.
Робоча програма у Школі гуманітарної праці розпочалася із зустрічі з її директором Артемом Олександровичем Кияновським, який привітав учасників конференції й поділився своїми роздумами про значення книги у формуванні особистості дитини, про важливу роль шкільної бібліотеки у навчальному і виховному процесі школи. 
Переконатися в тому, як на практиці реалізується місія шкільної бібліотеки у авторській Школі гуманітарної праці, визначена її директором, колеги могли у спілкуванні з завідувачем ШБІЦ Тетяною Володимирівною Лихожон,
під час короткої ознайомчої екскурсії школою, 
під час презентацій шкільного радіо та телебачення від юних журналістів, та екскурсії абонементом, яку блискуче провели для гостей своєї бібліотеки п'ятикласники, продемонструвавши глибокі знання та практичні навички, набуті ними під час уроків за курсом "Основи інформаційної культури". 
На завершення візиту - знайомство з веб-ресурсами, медійними та відеопроектами ШБІЦ у залі бібліотечної медіатеки.
***
Знайомство з бібліотечними ресурсами, спрямованими на популяризацію книги та заохочення до читання, присвяченими дитячій літературі України, що доступні онлайн, продовжилось у "блакитній" залі бібліотеки ім.Дніпрової Чайки.
Алла Іванівна Гордієнко презентувала колегам - дитячим і шкільним бібліотекарям - один із найцікавіших українських ресурсів, присвячених дитячій книзі та авторам, що пишуть для дітей - "КЛЮЧ: краща література юним читачам



Працівники обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки презентували учасникам конференції кілька нових веб-проектів - бібліоіграшок і віртуальних книжкових виставок з ігровими компонентами - "Вітальня Дніпрової Чайки",
"Український книгоряд для дівчаток і хлоп'ят"

 та "Пригодницький атлас".

Друга половина дня була цілком присвячена спілкуванню з письменниками - а гостями науково-практичної конференції та херсонської дітвори стали Марина Павленко і Сашко Дерманський, а також із книжковими видавництвами та їхньою продукцією на експонованих у фойє бібліотеки виставках.
***
У заключний день конференції учасники бібліотечної секції стануть учасниками бібліотечного заходу для наймолодших читачів (скоріше навіть - слухачів :)) дитячої книги - вихованців дитячого садочка №5, а також - фіналу 4-го відкритого літературного конкурсу творів у жанрі фантастики та фентезі "ФантФест".

Немає коментарів:

Дописати коментар