07 квітня 2017

Виховання читача - справа спільна

У заключний день ІІІ Всеукраїнського фестивалю педагогічної майстерності та НПК "Роль дитячої книги у формуванні гармонійно розвиненої особистості" учасники секції шкільних бібліотек та фахівців дошкільних навчальних закладів стали учасниками підсумкового заходу програми, яку спільно реалізують Херсонський дитсадок №5 "Калинка" та обласна бібліотека для дітей ім.Дніпрової Чайки - "Домовичок-казковичок приніс малятам рюкзачок". 
Дорослі презентували колегам досвід чотирирічної співпраці, ...

...а юні вихованці - продемонстрували, як добре вони запам'ятали прочитані їм народні й літературні казки, віршики й оповідки сучасних українських письменників під час ігрових змагань та конкурсів.
 
 
А ще - порадували гостей гарним співом і дружним танком. За свою старанність і любов до книжок усі малята отримали від Домовичка заслужені "медалі" випускників програми.

Під час обговорення заходу і педагоги, і бібліотекарі наголошували на важливості такої співпраці та залучення батьків до читання дітям і разом з дітьми. Адже тільки заохочуючи дітей до читання змалечку, ми можемо сподіватись виховати покоління інтелектуальне й духовно багате.
    
           
***
Офіційному закриттю Всеукраїнської науково-практичної конференції та оголошенню її резолюції передувала ще одна імпреза - оголошення підсумків та нагородження переможців і лауреатів номінацій IV відкритого конкурсу творів у жанрі фантастики та фентезі "ФантФест". Гостями юних авторів та читачів стали відомі українські письменники Марина Павленко і Сашко Дерманський,
а нагороди фантастам-початківцям оголосили і вручили письменники - члени журі конкурсу Анатолій Марущак (offline) і Дара Корній (online).
Повний список переможців і лауреатів, а також як свято відбувалося і кому саме яку нагороду визначило авторитетне журі, читайте на сайті бібліотеки та у блозі новин і дивіться в репортажі телеканалу "Скіфія":

Немає коментарів:

Дописати коментар