08 листопада 2017

Професійне навчання

7 листопада в бібліотеці імені Дніпрової Чайки працювала група учасників курсів підвищення кваліфікації - працівників шкільних бібліотек Херсонської області, що навчаються саме зараз у Херсонській академії неперервної освіти. 
Під час професійної екскурсії колегши ознайомились з основними напрямками діяльності та найважливішими проектами обласної дитячої книгозбірні.

Лекційна і практична частина програми виїзного навчання були присвячені сучасним практикам залучення дітей до читання, використанню Інтернету як платформи для опублікування креативних розробок бібліотечних працівників,можливостям залучення дітей до літературної творчості.
Особливий інтерес учасників навчання викликали огляди сучасної української літератури для дітей - творчості "коронованих" лауреатів престижних літературних премій та адресованих молодшим читачам дивовижних інтерактивних книжок, що продукуються нині українськими книжковими видавництвами.
А на завершення - приємний сюрприз: міні-вистава бібліотечного літературного театру і презентація веб-ресурсу "Вітальня Дніпрової Чайки", до якої учасники навчання можуть запросити і своїх юних читачів, скориставшись підказками автора-розробника бібліографічної іграшки-ресурсу Марії Олександрівни Франковської.

Немає коментарів:

Дописати коментар