14 травня 2021

Бібліотека імені Дніпрової Чайки – до Дня Європи в Україні

День Європи в Україні – щорічна подія, яка символізує стратегічний вектор розвитку нашого суспільства. Відзначається цей день з 2003 року у третю суботу травня, за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні. Зазвичай у цей день учасники святкових заходів дізнаються про культуру, традиції та цінності європейських країн, беруть участь у культурних подіях та розвагах. У 2021 році заходи з нагоди Дня Європи в Україні проходять з 9 по 15 травня, а через карантинні обмеження багато активностей відбуваються онлайн. «Традиція святкувати Дні Європи в Україні триває вже 18 років. Це свідчить, що суспільство дійсно зацікавлене дізнаватися більше про культуру та цінності європейських країн», – відзначають у Представництві ЄС.

Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки підготувала до Дня Європи насичену програму європейської просвіти для різних вікових категорій користувачів, більшість заходів якої припали на 13 травня.

Учні 7-В класу Херсонської гімназії №6 взяли участь у пошуковому квесті «Європейський простір співпраці», скориставшись інформаційними матеріалами бібліотечного куточка «ЄС на книжковій полиці».
Разом із учнями 5-го та 8-го класів Гімназії №16 бібліотекарі читальної зали пограли онлайн в інтерактивну гру-квіз на платформі Zoom «Союз 27: кроки до об’єднання». Під час заходу пригадали основні етапи створення ЄС, договори, які передували утворенню економічного і політичного союзу. Виконуючи завдання квізу, пограли в інтерактивні ігри «Столиці європейських країн», «ЄС: кроки до об’єднання», «Архітектурні споруди Євросоюзу» тощо.

Студенти І курсу Херсонського фахового коледжу культури і мистецтв відзначали День Європи в оригінальному форматі краєзнавчої розвідки «Європейці на Херсонщині».

А молодший відділ бібліотеки імені Дніпрової Чайки запросив учнів молодших класів гімназії №16 та школи № 25 на урок громадянства «Ми – українці, ми – європейці!»

На завершення програми тижня європейської просвіти заплановано також онлайн-подію «Союз двадцяти семи: кроки до об’єднання» у Facebook, а на сайті бібліотеки розміщено інформаційний постер «Шість базових цінностей Європейського Союзу».

Немає коментарів:

Дописати коментар