27 травня 2021

Бібліотека ім. Дніпрової Чайки взяла участь у НПК університетських бібліотек

27 травня
фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки взяли участь у науково-практичній конференції "Інформаційно-комунікативне забезпечення наукової діяльності університету: реалії та перспективи", організованій Науковою бібліотекою Херсонського державного університету в рамках відзначення Днів Науки в ХДУ (з використанням додатку Zoom).
З мотиваційним словом до учасників конференції звернулася Нателла Арустамова, директор Наукової бібліотеки Херсонського державного університету, голова методичного об’єднання бібліотек закладів вищої освіти м. Херсона.
Учасники конференції висвітлили у своїх доповідях та виступах теми: «Університетська бібліотека в системі наукової комунікації», «Інституційний репозитарій Херсонського державного університету в науково-інформаційному просторі», «Роль Наукової бібліотеки у створенні академічно доброчесного середовища ХДУ», «Досвід роботи інституційного репозитарію Херсонського державного аграрно - економічного університету», «Формування комфортного інформаційно-комунікаційного середовища в бібліотеці (з досвіду роботи НБ ХДУ)» та ін.
Ірина Срібна, завідувач відділу бібліотечного прогнозування та інновацій бібліотеки ім. Дніпрової Чайки, виступила повідомленням «Бібліотека в онлайні: із досвіду Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки».
Ганна Новицька, завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу обласної бібліотеки для дітей, презентувала краєзнавчі ресурси віддаленого доступу, створені колективом бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, зокрема ресурси літературного краєзнавства, біобібліографічні та інтерактивні ігрові проєкти.
Сподіваємось, що презентовані ресурси стануть у нагоді колегам та користувачам їхніх бібліотек – студентству нашого краю.

***

Про НПК на веб-сайті Херсонського державного університету: https://cutt.ly/4nirR5a 


Немає коментарів:

Дописати коментар