23 травня 2021

Час для змін

17-21 травня працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки взяли участь у проблемно-цільовому навчанні за модулем "Інноваційні зміни в дитячих бібліотеках", організованому в онлайновому форматі Національною бібліотекою України для дітей спільно з Центром неперервної культурно-мистецької освіти Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв. До навчання та обміну досвідом долучились завідувачі відділів обслуговування учнів 5-9 класів обласних бібліотек для дітей з усіх куточків України.
Упродовж тижня працювали над важливими й актуальними темами: «Сучасні виклики цифрового суспільства», «Бібліотека з погляду користувача: очікування і можливості», «Інноваційні форми роботи дитячих бібліотек в умовах карантинних обмежень», бібліотечний консалтинг «Нові проблеми – нові умови – нові можливості», «Де знайти актуальні гранти і конкурси для дитячих бібліотек та як написати успішну заявку» та ін. 
Обмінювалися досвідом, віртуально зустрічалися із представниками видавництв «Віват», «Наш формат» видавничо-освітнього проєкту «Портал».
Фахівці бібліотеки імені Дніпрової Чайки   під час навчання поділилися власним досвідом  щодо використання інтерактивних платформ у практичній роботі дитячого бібліотекаря та довгостроковими тематичними проектами. 
Модерували навчання Людмила Полікарпова, заступник генерального директора з науково-методичної роботи, та Наталія Невмержицька, завідувачка відділу обслуговування дітей середнього і старшого віку НБУ для дітей. 
З матеріалами навчання - програмою та презентаціями до виступів лекторів, провідних фахівців Національної бібліотеки України для дітей - можна ознайомитись на сайті НБУ для дітей за посиланням: https://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=9617.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар