15 червня 2023

Про безбар'єрність в бібліотеках: досвід, проблеми, завдання

14 червня працівники спеціалізованих бібліотек для дітей Херсонщини, і зокрема Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки долучились до участі в "Живій розмові про Безбар’єрність у бібліотеці", яку на платформі Zoom та у Facebook організували ВГО Українська бібліотечна асоціація разом із неурядовою організацією «Безбар’єрність». Основна спікерка - Ніна Мацюк, зовнішня експертка з питань інклюзивності та безбар’єрності ГО «Безбар’єрність», запропонувала учасникам заходу системний огляд проблем безбар'єрного доступу до наших бібліотек та приклади їх можливого вирішення, напевно, зламала у багатьох із нас стереотипи у розумінні самого поняття "безбар'єрності" та розуміння того, хто потребує такого безперешкодного доступу до приміщень і послуг сучасної бібліотеки. Модерувала вебінар Вероніка Селега, співзасновниця громадської організації «Бібліотека майбутнього».

Розмова направду вдалася живою, викликала жваве обговорення в чатах - тож, переглядаючи відеозапис вебінару, не забувайте зазирати також і в чат, де учасники коментують, обговорюють, дискутують про почуте й побачене.
Розмова, що актуальна сьогодні, а тим більше - для завтра наших бібліотек:


Нагадаємо також, що "Довідник безбар'єрності", про який іде мова в обговоренні під час вебінару, доступний за покликанням https://bf.in.ua/ і може стати в пригоді бібліотекам як в організації власного інклюзивного простору, так і в професійній діяльності та у просвітницькій роботі



Немає коментарів:

Дописати коментар