25 лютого 2024

Творчий конкурс «Конституція для всіх: і великих, і малих»

Національна бібліотека України для дітей та ГО «Асоціація розвитку суддівського самоврядування України» оголосили ІІІ Всеукраїнський конкурс із правового просвітництва «Конституція для всіх: і великих, і малих» - до Дня Конституції України.
Метою Конкурсу його організатори визначають популяризацію Конституції України; формування у дітей правового світогляду та правової культури; розвиток громадянської освіченості.
Основні завдання Конкурсу: ознайомлення дітей із правами, обов’язками та відповідальністю згідно з Конституцією України; зацікавлення до вивчення Конституції та законів України; поглиблення правових знань та формування правової свідомості; розвиток творчого потенціалу дітей.
Організаційно-методичне забезпечення та модерацію інформаційних ресурсів Конкурсу здійснює Національна бібліотека України для дітей.

В областях України співорганізаторами та координаторами його проведення є обласні бібліотеки для дітей, зокрема в Херсонській області - обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки (контактна адреса координатора Конкурсу в області  - patriotic.marathon2023@gmail.com).

За викладеними в Положенні про Конкурс умовами, творчий конкурс проводиться з 19 лютого до 28 червня 2024 року, а конкурсним завданням є створення театралізованої ілюстрації до статей книжки «Конституція для всіх: і великих, і малих» (автор — Володимир Читай) у вигляді відеоролика. Статтю Конституції для виконання завдання учасники обирають самостійно.
Текст цієї книжки доступний на сайті НБУ для дітей за посиланням:

У Конкурсі можуть брати участь творчі колективи у складі дітей і дорослих (учителі, бібліотекарі та батьки).
З детальними вимогами до театралізованої ілюстрації та технічними вимогами до відеозйомки знайомтесь на сайті Національної бібліотеки України для дітей:

Готові відеоролики бібліотекарі, класні керівники або законні представники (в т.ч. батьки) творчого колективу до 15 червня 2024 року направляють через гугл-форму. (Коротке посилання: https://cutt.ly/4wNxxsPE).

Переможці Конкурсу будуть визначатися у двох номінаціях:
— «Вибір глядачів»;
— «Вибір журі».

Переможці у номінації «Вибір глядачів» визначаються за вищою сумарною кількістю реакцій глядачів (вподобайки, коментарі, поширення) на відеоролик, розміщений на інформаційних ресурсах Конкурсу станом на 23:59 20 червня 2024 року.
Переможці у номінації «Вибір журі» визначаються журі Конкурсу, що утворюється Організаційним комітетом. 

Результати Конкурсу мають бути визначені і оприлюднені на інформаційних ресурсах Конкурсу та на сайті НБУ для дітей до 28 червня 2024 року.
Усі учасники отримають сертифікат учасника Конкурсу, а переможці будуть  нагороджені спеціальним дипломом та примірником книги «Конституція для всіх: і великих, і малих» з автографом авторів.

Немає коментарів:

Дописати коментар