07 травня 2024

Працюймо без бар'єрів

Сьогодні працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки взяли участь у навчанні, організованому Міністерством культури та інформаційної політики України "Довідник безбар'єрності та як ним користуватися".
З вітальним словом до учасників звернулися: 
Леся Хемраєва - начальник відділу з політики безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я МКІП;
Олег Сербін - в.о. генерального директора Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого;
Алла Гордієнко - генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей.
Тема заходу є дуже актуальною, тож до заходу долучилось більше 500 бібліотекарів та інших зацікавлених осіб з усієї України.
Головний спікер зустрічі Тетяна Касьян - журналістка, виконавча директорка ГО «Точка опори ЮА», тренерка з питань різноманіття та інклюзії, упорядниця "Довідника безбар’єрності".
Упродовж навчання організатори розкрили суть основних термінів і понять,  і дали відповіді на такі важливі питання:
  • як підтримувати та чути один одного;
  • як комунікувати з різними групами людей;
  • як не допускати образ та інше.
Упродовж свого виступу пані Тетяна через конкретні приклади та життєві ситуації розкрила всі базові принципи і правила безбар’єрності та підкріпила їх тематичними вправами. 


На завершення навчання упорядниця "Довідника безбар’єрності" презентувала його структуру, особливості та надала рекомендації щодо його використання.
Щиро дякуємо організаторам за важливу і актуальну інформацію, яка допоможе нам бібліотекарям уникати бар’єрів не лише з користувачами, але й у різних життєвих ситуаціях.

Немає коментарів:

Дописати коментар