10 червня 2024

"Лідер читання–2024"

Настало літо, а це означає, що читачі українських бібліотек - учні 5-9 класів - отримали запрошення до участі у Всеукраїнському конкурсі "Лідер читання – 2024"!

Конкурс відбудеться вже всьоме. Цьогоріч він проходить у рамках реалізації Стратегії розвитку читання на період до 2032 року "Читання як життєва стратегія".

Проводиться спеціалізованими бібліотеками України для дітей, для дітей та юнацтва, бібліотеками, що обслуговують дітей, з ініціативи Національної бібліотеки України для дітей, за сприяння Національної секції Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги (IBBY) і Української асоціації працівників бібліотек для дітей.

Основною метою Конкурсу є розвиток інтелектуального потенціалу дітей України; формування читацької грамотності; промоція книги як свідомо обраної практики саморозвитку; заохочення дітей та підлітків до систематичного читання.

Завданням Конкурсу є формування стійкого інтересу до читання української книги; залучення широкого загалу дітей до активної участі у культурному житті країни; виховання поваги до найкращих надбань української та світової літератури; заохочення дітей до читання через усвідомлення ними книги як засобу самовираження, а також спонукання дитячих бібліотек до розробки та впровадження власних заходів, проєктів та програм із популяризації дитячого читання й залучення до участі у них користувачів.

Стати учасником Конкурсу просто - достатньо бути активним читачем та приєднатись до Програми літніх читань "Канікули з книгою". Беріть участь у всіх її активностях, читайте книжки, включені до списків "Що читати влітку", для відповідного класу - і набирайте бали в чемпіонському рейтингу!

Запрошуємо колег-бібліотекарів, що обслуговують дітей на правобережній Херсонщині, долучатись до організації літнього змагання на звання Лідера читання Херсонської області.

Умови проведення Конкурсу - на сайті Національної бібліотеки України для дітей: https://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=11151

Немає коментарів:

Дописати коментар