Бібліотеки для дітей в громаді: сучасні формати, професійні ідеї

23 жовтня на базі комунального закладу «Запорізька обласна бібліотека для дітей «Юний читач» Запорізької обласної ради у режимі онлайн-зустрічі відбувся семінар-практикум «Бібліотеки для дітей в громаді: сучасні формати, професійні ідеї».
До участі у професійному заході були залучені заступники директорів ЦБС по роботі з дітьми, завідуючі районними, міськими бібліотеками для дітей та бібліотеками ТГ Запорізької області та України, що працюють з дітьми. Вітальне слово було надано головному спеціалісту департаменту культури, туризму, національностей і релігій ЗОДА Ірині Пономаренко, яка наголосила на важливій ролі бібліотек у воєнні роки в соціально-культурному житті кожної громади.
Програму семінару відкрила Тетяна Кузілова, завідувачка Всеукраїнського тренінгового центру Національної бібліотеки України для дітей. Її виступ був присвячений новим підходам та напрацюванням бібліотечної спільноти, які сприяють взаємодії з громадою. 
Модераторка заходу Лариса Данилова, директорка КЗ «Запорізька обласна бібліотека для дітей «Юний читач» ЗОР, розповіла про онлайн-проєкт «ЧитомагІя: читай, пізнавай, твори», який реалізується в рамках Всеукраїнського конкурсу проєктів з надання культурних послуг юним мешканцям територіальних громад «Бібліотечні сервіси - дітям».
Досвідом роботи «Школи цифрового громадянства» ділилась завідувачка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Миколаївської обласної бібліотеки для дітей імені В.О.Лягіна Наталія Щука.
Херсонську обласну бібліотеку для дітей імені Дніпрової Чайки представляла Наталія Кацарська, заступниця директора з наукової роботи. Виступ «Культурно-креативний простір «Мандрівний Хаб стійкості» на деокупованих територіях Херсонщини» був присвячений досвіду роботи працівників бібліотеки з громадами на деокупованих територіях та підтримці ментального здоров’я дітей шляхом проведення різноманітних соціокультурних заходів.
 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Змінювати життя на краще!

Дитяча література під тиском

ДСТУ 7448:2013