02 грудня 2014

Семінар для працівників шкільних бібліотек області: частина друга


2 грудня продовжився розподілений у часі семінар для наших колег із шкільних бібліотек області.
Знайомилися зі стратегічним для розвитку наших закладів регіональним документом - "План дій щодо модернізації діяльності бібліотек, що обслуговують дітей, підтримки дитячого читання в Херсонській області 
на 2014-2017 роки" (затверджено головою Херсонської облдержадміністрації 15.09.2014 , №26/325); із оглядом ключових дат і подій 2015 року; із підсумковим релізом ювілейного відеопроекту "Шевченкіана херсонських родин".


Залюбки пограли у краєзнавчі ігри під час презентації комплекту ігрових карт "Ігри патріотів Херсонщини" та невеличкого тренінгу щодо роботи з ними. 
Особливий інтерес викликали в учасників семінару методичні рекомендації щодо впровадження нового порядку списання бібліотечних фондів у шкільних бібліотеках області, у зв'язку з затвердженням "Положення про порядок списання майна, що належить до спільної власності територіальних громад Херсонської області" (рішення XXXI сесії VI скликання Херсонської обласної ради від 14.11.2014 №1132).


   
Завершився семінар переглядом вистави бібліотечного літературного театру 
"Херсон. Театр. Мейєрхольд". 

  
Ольга Крижановська, сценарист, постановник і одна з дійових осіб вистави, визначила її жанр як докудрама. Адже в основу покладені документи, мемуари, листи і спогади про блискучу творчість і трагічну долю режисера, визнаного ключовою фігурою в театральному мистецтві XX століття, - Всеволода Емільовича Мейєрхольда.

   
Постановка здійснена у рамках проекту "Как на наши именины..."(русское литературное кафе) - до 90-річчя бібліотеки та на відзначення ювілейних дат у житті і творчості знаменитих письменників і митців 19-20 ст.


Немає коментарів:

Дописати коментар