03 березня 2015

Форум бібліотекарів Півдня України: день перший

Сьогодні розпочав роботу Форум бібліотекарів Півдня України "Бібліотека ХХІ ст.: освітній та практичний вектори" (03-05 березня 2015). (Інформаційний лист Форуму).
Ініціатори проведення Форуму, і саме в такому південноукраїнському форматі - Відокремлений підрозділ "Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв" та Херсонська обласна біблоітека для дітей ім. Дніпрової Чайки. До організації цього непересічного заходу охоче приєднались Одеська національна наукова бібліотека ім. М.Горького, Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В.Лягіна, Науково-педагогічна бібліотека м. Миколаєва, Миколаївська обласна бібліотека для юнацтва та Херсонська обласна бібліотека для юнацтва ім. Б.Лавреньова


Відкриття Форуму. Виступ Анни Іванівни Бардашевської. 
Проведення Форуму підтримали Управління культури, національностей та релігій Миколаївської облдержадміністрації, Управління культури Херсонської облдержадміністрації, Одеська обласна універсальна наукова бібліотека ім. М.С.Грушевського та Миколаївська обласна бібліотечна асоціація.
У сьогоднішньому офіційному відкритті, у пленарному засіданні та в роботі у форматі "світового кафе" й ознайомчій екскурсії ОБД ім. В.Лягіна взяли участь директори та провідні фахівці Миколаївської ОУНБ ім. О.Гмирьова, міських ЦБ - для дорослих ім.М.Кропивницького та для дітей ім.Ш.Кобера і В.Хоменка, колеги з інших бібліотек Миколаєва і Миколаївської області. Херсонщина, окрім бібліотек-співорганізаторів, була представлена також Скадовською ЦДБ

Таким чином, триденний Форум має кілька локацій:
перший день: 03 березня 2015 р. – м. Миколаїв:
- ВП «Миколаївська філія КНУКіМ»; - Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В. Лягіна (фоторепортаж із першого дня Форуму - на сайті МФ КНУКіМ); (на сайті Миколаївської ОБД ім.В.Лягіна)
другий день: 04 березня 2015 р. – м. Херсон
- 9:00-11:00 - Херсонська обласна бібліотека для юнацтва ім. Б. Лавреньова; 
- 11:30-16:30 - Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки.
(Програма сесії 2 - херсонської);
третій день: 05 березня 2015 р. – м. Одеса: - Одеська національна наукова бібліотека ім. М. Горького.

Завтра зустрічаємо гостей у Херсоні. Ласкаво просимо, шановні колеги! 

Немає коментарів:

Дописати коментар