14 березня 2015

Найкращі читачі 2015 року у Білозерському районі

У Білозерській РДБ 11 березня пройшов районний етап конкурсу дитячого читання «Найкращий читач України -2015».
У РДБ зібрались кращі читачі Білозерщини. Тож за звання «Найкращого читача району - 2015» змагались 6-8- класники з 16 бібліотек району: шкільні бібліотеки Білозерської багатопрофільної гімназії ім. О.Я. Печерського, Білозерської ЗОШ I-III ступенів №2 ім. Б. Хмельницького, Білозерської ЗОШ I-III ступенів №3, селищної бібліотеки, Киселівської с/б, Радянської с/б, Розливнянської с/б, Кизомиської с/б, Велетенської с/б, Олександрівської с/б, Білозерської РДБ та інші. 
На розгляд журі учасники подали читацькі формуляри, завдяки яким оцінювались кількість та жанрова різноманітність прочитаних книг. Не менш цікавими були і відгуки наших читачів на прочитані книжечки із серії «Сучасна українська дитяча проза». 

Та найбільше вражень усі отримали від презентацій-рекомендацій улюблених книжечок: Н.Сняданко "Країна поламаних іграшок та інші подорожі", С.Поваляєвої "Вррум-чарівник", З.Мензатюк "Як я руйнувала імперію", С.Процюк "Марійка і Костик", М.Павленко "Півтора бажання", О.Макарова "Монети з дідусевої скриньки", Л.Пономаренко "Гер переможений", О.Ільченко "Медгоспіталь" та інші.
До речі, презентації у школярів були дуже різноманітні та різнопланові: електронні, прозові виступи, інсценізація (міні-вистави). Тож дітки мали можливість розкрити усі свої таланти.
Але, мабуть, найскладнішим випробовуванням стали «Тести з української та світової літератури», які включали питання зі шкільної програми, «Літературного краєзнавства» та теми «Світовий дитячий бестселер».
За результатами усіх конкурсів переможцями стали:
Щербина Ельвіра (Білозерська багатопрофільна гімназія ім. О.Я.Печерського), 6 клас
Ушенко Надія (читачка Білозерської РДБ), 7 клас
Дубина Анастасія (також - Білозерська РДБ), 8 клас
Відмічені також були найактивніші учасники та школярі, які посіли II та III місця у віковій категорії 6 та 7 клас.
Ми вітаємо дівчаток з перемогою і бажаємо їм подальших успіхів у обласних змаганнях!

За матеріалами блогу Білозерської РДБ - тут є більше фото та інформації!

Немає коментарів:

Дописати коментар