24 березня 2015

19 березня 2015: професійна програма

Четвертий - і вже точно останній пост, присвячений заходам, що відбулись 19 березня у бібліотеці ім. Дніпрової Чайки (або співорганізаторами яких бібліотека була). 
І цього разу мова йде про фахову програму для бібліотечних працівників.
Отож, доки юні "книгомани" виконували конкурсні завдання та здійснювали "Бібліозанурення", працівники бібліотек, що їх супроводжували у поїздці до обласного центру, отримали нагоду поспілкуватись із колегами з обласної дитячої книгозбірні. 
Питання, що обговорювались:
- завдання поглиблення міжвідомчої взаємодії бібліотек, які поставлені у розпорядженні голови облдержадміністрації від 4.02.2015 № 53 "Про координаційну раду з питань організації діяльності бібліотек Херсонської області, що обслуговують дітей";
- організація у області бібліотечних проектів, спрямованих на патріотичне виховання школярів, і, зокрема, проведення обласного інтелектуального турніру "Ігри патріотів Херсонщини" (офіційний старт турніру - з 20.03.2015).
Скориставшись нагодою, наші колеги-керівники районних бібліотек для дітей отримали карти-ігри "У пошуках знайомих незнайомців" для своїх бібліотек - адже змагання турніру юних краєзнавців відбуватиметься у І турі якраз із використанням розробок працівників ОБД, друкованої та електронних. У районних бібліотеках для дітей вже є робочі версії ігор (у форматі презентацій PowerPoint). 
Незабаром вони будуть розміщені також і на сайті бібліотеки: у спеціальному розділі, але у версії не для організаторів, а для гравців :) .
Учасників читацького конкурсу та фестивалю поезії Ліни Костенко супроводжували не лише працівники дитячих і публічних бібліотек, а й шкільні бібліотекарі. Вони також брали участь у професійній програмі, - адже організація турніру - це спільна справа і дитячих, і шкільних бібліотек. Тому, сподіваємось, невеличкий тренінг щодо роботи з картою-грою для наймолодших учасників турніру, проведений її автором-розробником Альоною Григорівною Ліпкіною, стане у пригоді всім учасникам, - незалежно від відомчого підпорядкування їхніх бібліотек.

А під час гала-концерту на керівників бібліотек, які виявили найбільшу активність в організації конкурсу "Найкращий читач України 2015", очікував приємний сюрприз - сертифікати на отримання книжок для фондів своїх бібліотек - Білозерської і Голопристанської районних і Новокаховської міської бібліотек для дітей. 



Немає коментарів:

Дописати коментар