19 березня 2015

Визначено найкращих читачів України на Херсонщині

За усталеною багаторічною традицією змагання переможців ІІ етапу конкурсу "Найкращий читач України 2015" розпочалися о 10.00. 
На чолі журі, як завжди - Ярослав Юрійович Голобородько,  доктор філологічних наук, академік Академії педагогічних та соціальних наук, завідувач кафедри теорії і методики викладання гуманітарних дисциплін комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради.
Саме він дав старт змаганню шестикласників - разом із Юлією Андріївною Кравцовою, головним спеціалістом управління культури ОДА.
Головне завдання конкурсантів також було традиційним - тести, що давали можливість найкращим читачам продемонструвати і коло свого читання, і знання програмних літературних творів, сучасної української дитячої літератури і літератури рідного краю, а також творчості сьогоднішньої іменинниці - Ліни Василівни Костенко.

Власне, на цьому схожість із читацькими змаганнями минулих років і закінчується.
Адже місцем проведення конкурсу цьогоріч стала Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки, тож тестові завдання наші кращі "книгомани" виконували у різних залах бібліотеки:
- шестикласники - у відділі естетичного виховання;
- учні 8 класу - у читальній залі 5-9 класів, відомій як "зелена зала". До речі, напутнє слово семикласники почули від Анатолія Петровича Марущака - добре відомого всім херсонцям тележурналіста, письменника, директора ТВО "Скіфія" і також постійного члена журі конкурсу "Найкращий читач України".
Місцем роботи семикласників стало фойє третього поверху (у недалекому майбутньому - територія "Ігроленду", який облаштовує тут інформаційний центр "Вікно в Америку"). Шибаєв Микола Ілліч, головний спеціаліст управління освіти і науки, та Попова Наталія Федорівна, заступник директора з наукової роботи обласної бібліотеки ім. Дніпрової Чайки, представляли журі та оголошували старт змагань у цій віковій групі конкурсантів. 

Доки учасники обласного фіналу опрацьовували тестові завдання, журі конкурсу вже знайомилось із "домашнім завданням" - есе про книгу і читання, бібліотеки та бібліотекарів.
Найближчим часом усі ці творчі роботи будуть опубліковані на сторінках "Великої книги читацьких рекордів Херсонщини", а що вести цей літопис здобутків кращих читачів Херсонщини передбачається не лише в "альбомному", а й у веб-форматі, то ознайомитись із есе наших фіналістів зможуть усі бажаючі.


Завершивши тестування, кращі читачі Херсонщини вирушили у "БібліоЗанурення" - тож мали нагоду не тільки ознайомитись із головною дитячою книгозбірнею області, а ще й перевірити свої навички інформаційного пошуку.

 
 
 
То хто ж переміг? Для учасників церемонії нагородження це вже не секрет :)
Переможицями Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач України 2015", у форматі "Велика книга читацьких рекордів Херсонщини", стали:
- Корсун Альона, учениця 6 класу Любимівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Каховського району;
- Корж Тетяна, учениця 7 класу Голопристанської ЗОШ №3;
- Попова Катерина, учениця 8А класу гімназії №3 Херсонської міської ради - переможиця ІІ етапу у Комсомольському районі м. Херсона серед читачів шкільних бібліотек.
  
***
Репортаж із церемонії нагородження читайте вже у наступному пості, в якому мова йтиме про гала-концерт фестивалю виконавської майстерності "Поетичний камертон Ліни Костенко", під час якого, власне, і відбулося вручення дипломів рекордсменам читання Херсонщини 2015 року, а також керівникам трьох найактивніших бібліотек-організаторів ІІ етапу читацького змагання - як за кількістю учасників, залучених у І та ІІ етапах, так і за кількістю бібліотек, що брали участь у конкурсі (у розрахунок брались абсолютні та відносні показники).

***
Прес-реліз.
  

Немає коментарів:

Дописати коментар