30 березня 2016

ПрофіКвест. Перша презентація нового проекту

"Круглий стіл" щодо впровадження нового обласного проекту - профіквесту  "В долонях степу і Дніпра" відбувся сьогодні у Херсонському обласному центрі зайнятості.
Участь у зустрічі та в обговоренні завдань і формату проведення інноваційного проекту взяли:
- Січова Валентина Іванівна, перший заступник голови обласної державної адміністрації;
- Єрашов Євгеній Олександрович, директор обласного центру зайнятості; 
- Савенко Ольга Миколаївна, директор департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики ОДА;
- Моховиков Сергій Олександрович, голова Херсонського обласного відділення спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні;
- Лисенко Ірина Миколаївна, начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи та інтернатних закладів управління освіти і науки ОДА;  
- Бондаренко Світлана Олександрівна, головний спеціаліст управління культури ОДА,
а також фахівці обласного центру зайнятості, обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки.
Безпосередньо презентували новий проект учасникам круглого столу Бардашевська Анна Іванівна, директор комунального закладу "Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки" та Кличановський Андрій Ігорович, начальник відділу організації профорієнтації Херсонського обласного центру зайнятості.

Валентина Іванівна Січова у вступному слові наголосила на значущості цього проекту для нашого краю, важливості партнерської співпраці для виховання юного покоління херсонців, підкреслила, що партнерів цього нового проекту об'єднує досвід попередньої співпраці і те, що працюють у центрі зайнятості та в обласній бібліотеці для дітей люди небайдужі, творчі. Як приклад креативного підходу до завдання вивчення дітьми свого рідного краю Валентина Іванівна назвала обласний інтелектуальний турнір "Ігри патріотів Херсонщини".

ПрофіКвест "В долонях степу і Дніпра" змістовно продовжує "Ігри патріотів..." і водночас спирається на досвід реалізації ще одного інноваційного партнерського проекту "ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє".
Організаційно новий проект, як підкреслив Євгеній Олександрович Єрашов, побудовано за матрицею, відпрацьованою за три роки реалізації цього попереднього проекту.
Тож А.І.Бардашевська та А.І.Кличановський ознайомили присутніх з досвідом реалізації та інформаційними продуктами "ПрофіСтарту" (видання, блог проекту, інтерактивна "Карта професій Херсонщини"), наголосивши на важливості тісної партнерської взаємодії всіх організаторів проекту, особливим чином відзначивши значний внесок у успіх проекту освітян - фахівців управління освіти і науки ОДА, районних підрозділів галузі освіти та педагогів-кураторів команд "профістартівців".
Ознайомлення учасників "круглого столу" з метою, завданнями та пропонованими заходами проекту, а також його запланованими часовими рамками (подробиці - в доданій презентації), завершилось його активним спільним обговоренням.

Зокрема, прозвучали пропозиції запропонувати учасникам проекту певну структуру формування екскурсійно-туристичних маршрутів, з тим, щоб не були випущені з уваги як історичні пам'ятки - і давні, і новітні, так і природні та культурно-мистецькі об'єкти, варті уваги гостей району, а також місцеві садиби зеленого туризму; обов'язково серед ролей учасників команд, окрім таких як "гід-екскурсовод", "фотограф" чи "відеооператор", визначити також "прес-секретаря", а до навчально-тренінгової програми включити теми медіа грамотності. Було піднято також питання про необхідність упорядкування ряду пам'ятників - зокрема про включення таких робіт до переліку громадських робіт, а також, при необхідності, залучення для цього певних ресурсів облдержадміністрацією.
Учасники "круглого столу" за підсумками роботи схвалили Рекомендації щодо впровадження проекту "Обласний профіквест "В долонях степу і Дніпра".
 
Залишається додати, що саме сьогоднішнім днем, 30 березня 2016 року, датовано Угоду про співпрацю у цьому новому проекті, підписану всіма його організаторами й партнерами, а це:
- Херсонський обласний центр зайнятості;
- управління культури облдержадміністрації;
- управління освіти і науки облдержадміністрації;
- департамент зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів облдержадміністрації;
- департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики облдержадміністрації;
- Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки;
- Херсонське обласне відділення Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні.
 
Попереду - будні і свята нового проекту, до участі в якому запрошуються херсонські школярі - учні 8-9 класів і, звичайно ж, їхні наставники - вчителі та бібліотекарі. Тож успіхів нам усім і миру!
  
***
Інформація про "круглий стіл" на веб-сайті ОДА:
http://khoda.gov.ua/v-oblasti-prezentuvali-innovacijnij-proekt-dlya-uchnivsko%D1%97-molodi-oblasnij-profikvest-v-dolonyax-stepu-i-dnipra/ 
та на сайті Херсонського обласного центру зайнятості:
http://www.dcz.gov.ua/khe/control/uk/publish/article;jsessionid=4A8F022691AFFD5B4B26753BED6392D7?art_id=34287&cat_id=1490843   

Немає коментарів:

Дописати коментар