28 березня 2016

"Чемпіони читання" Чаплинщини на районному святі відкриття Тижня дитячого читання

22 березня 2016 р. в Чаплинській районній бібліотеці для дітей відбувся ІІ етап обласного конкурсу на звання найкращого читача 2016 року  «Велика книга читацьких рекордів». Символічно, що саме він відкрив «Тиждень дитячого читання»,  адже хто зможе зробити кращу рекламу книзі та читанню, як не той, хто не уявляє своє життя без цікавої книги. Цьогорічний конкурс в черговий раз переконав, що когорта тих, хто закоханий у книгу та читання ніяк не зменшується, як запевняють скептики, а невпинно росте.
У конкурсі взяли участь 18 переможців І етапу конкурсу з 13 бібліотек району.

На початку всі присутні у залі переглянули слайд-презентацію й ознайомилися з переліком заходів, які планує провести районна дитяча бібліотека протягом «Тижня читання».
Ведучими Свята були незамінні помічники дитячої бібліотеки, її волонтери – Сапожкова Вероніка та Назарова Вікторія.
З напутнім словом перед конкурсантами виступила начальник відділу культури і туризму РДА Байбуза Альона Павлівна. Вона поспілкувалася з дітьми про роль книги та читання в нашому житті та про те, чи вижило б людство без книг. 

Як тільки учасники не намагалися презентувати свої улюблені книги, щоб зацікавити присутніх у залі і переконати, що їхня книга – найцікавіша і її варто прочитати! Це були найрізноманітніші яскраві слайд-презентації і міні-вистави, справжні поетичні твори і малюнки, вікторини по книзі і, навіть, невеликий відеофільм, знятий по презентованій книзі. А один з учасників надзвичайно талановито зіграв роль головного героя книги Ірен Роздобудько - Арсена. Неможливо передати, як горіли очі у дітей, коли вони розповідали про свої улюблені книги! Виникало непереможне бажання - мерщій взяти ці книги в бібліотеці і читати, читати, читати…
По закінченні конкурсної частини, поки журі визначали переможців, волонтери бібліотеки Кібарова Альбіна та Філіпова Олександра провели для присутніх цікавий огляд літератури письменників-ювілярів 2016 року. 
І ось довгоочікувана хвилююча мить – оголошення результатів конкурсу. Журі в цьому році було, як ніколи, важко визначити переможців. Та, як завжди, перемогли найкращі! 

Перше місце у категорії «учні 6 класу» виборола Мокруш Віолетта, учениця 6 класу П-Костянтинівської ЗОШ, яка підготувала своєрідну презентацію-дегустацію по книзі Володимира Рутківського «Ганнуся». І виглядала Віолетта, як і належить справжньому кухарю – в ковпаку й фартушку. Всі  ж присутні  з-задоволенням «посмакували» її розповіддю.        
У категорії «учні 7 класу» перемогла Дужик Юлія, учениця 7-В класу НВК «Чаплинська школа-гімназія».  Вона зробила цікаву слайд-презентацію за трилогією Степана Процюка – «Марійка і Костик», «Залюблені в сонце» та «Аргонавти», та, головне, дівчинка захоплююче розповідала про головних героїв повісті та їх перше кохання. Ця розповідь викликала в усіх присутніх, як дорослих,  так і однолітків Юлі, бажання неодмінно прочитати трилогію.
Ці дівчатка тепер будуть посилено готуватися до обласного конкурсу.
Матеріал про проведення конкурсу ми помістили у блозі Чаплинської ЦБС, в  Google +, в VK та у  Facebook, надіслали до місцевої газети «Голос Таврії». 
 

Л.П.Бугайова,
зав. районної бібліотеки для дітей

Немає коментарів:

Дописати коментар