19 лютого 2021

Готуємось до Всеукраїнського тижня дитячого читання

18 лютого відбулась методична година в дистанційному форматі, організована Херсонською обласною бібліотекою для дітей для працівників дитячих бібліотек області та для шкільних бібліотекарів Херсона. Учасниками заходу стали понад 50 колег, а "місцем зустрічі" знову став Zoom.

У вступному слові Наталії Попової, заступника директора з наукової роботи, мова йшла про особливості проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання 2021 року, зокрема й обумовлених карантинними обмеженнями, дія яких продовжена Урядом України до кінця квітня, про основні тренди у розгортанні популяризації книги та читання дітям.
Ольга Крижановська, заступник директора з організації бібліотечного обслуговування, ознайомила колег із запланованими на Тиждень дитячого читання заходами обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. Програма укладена таким чином, щоб забезпечити гнучкість у застосуванні форматів онлайн та офлайн, а також можливості їх комбінування. 
Звичайно ж, плановані заходи насичені новинками, які з'явились в бібліотеці минулоріч завдяки грантовій підтримці Українського культурного фонду. Деякі з них - як от дві настільні ігри із серії "Ігри патріотів Херсонщини" - вже надійшли або ж скоро надійдуть до фондів бібліотек - учасниць методичної години.
Саме тому до програми заходу було включено також презентацію "Зеленого експресу Херсонщини" - нової розробки, що з'явилась буквально "під ялинку".
Шкільні бібліотекарі знайомились із грою вперше, тож Ірина Ковач, як основний автор гри, детально зупинилась на завданнях, які ставили перед собою розробники, на правилах гри та її змістовному наповненні. Розробка викликала захоплені відгуки колег, тому очікуємо її активного використання в екологічній просвіті та краєзнавчій діяльності бібліотек нашого краю і сподіваємось на плідну співпрацю в організації заходів Всеукраїнського тижня дитячого читання на Херсонщині між публічними бібліотеками і бібліотеками закладів загальної середньої освіти.

***

Матеріали методичної години: https://drive.google.com/drive/folders/1NrEPqX6fqIJ41J6v-OQwnKGSLU5PRFOj?usp=sharing


Немає коментарів:

Дописати коментар