09 лютого 2021

Дитяча бібліотека – територія безпеки

Сьогодні відбувся перший із запланованих на лютий тренінгів для бібліотечних працівників області, що обслуговують дітей.

Робота онлайн стала для всіх вже звичною та повсякденною, але перед кожним дитячим бібліотекарем стоїть першочергова задача зацікавити свого читача. Наші читачі – це діти, а дітям важливо, щоб було весело, сучасно, креативно, а головне  – щоб можна було гратися. Тому сьогодні під час заняття ми вивчали та випробовували нові інтерактивні онлайн-інструменти для промоції читання. Розглянули різні види головоломок та лінгвістичних ігор та можливості їхнього застосування в проведенні бібліотечних онлайн-заходів.
Окремо зупинилися на роботі та можливостях сервісу Padlet, який є одним із найпопулярніших онлайн-засобів та надає чудову можливість організації колективної роботи в режимі реального часу і роботи з візуальним контентом.
Результатом нашої спільної роботи стала онлайн-платформа з методичними матеріалами «Бібліотека – територія безпеки» присвячена тематиці безпеки в Інтернеті. Адже саме сьогодні, 9 лютого 2021 року, у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом "Разом для найкращого Інтернету".

Створено на Padlet

Ірина Ковач, завідувачка Медіацентру 
Херсонської обласної бібліотеки для дітей, медіатренер
 ___________________________________
  
Наступний тренінг відбудеться 17 лютого. Реєстрація на участь відкрита за посиланням https://forms.gle/pC2sc4ojyn5XKmmD8 .
   

Немає коментарів:

Дописати коментар