17 лютого 2021

Ігрова платформа Kahoot! в дистанційних формах бібліотечної роботи

Формування умінь з медіаграмотності під час проведення бібліотечних заходів для дитячих бібліотекарів стало вже звичним та повсякденним. Адже медійна та інформаційна грамотність супроводжують дитину в кожній сфері її діяльності. І щоб це навчання не стало нудним для дитини, було цікавим, викликало інтерес, застосовувані методики повинні бути новими, сучасними та креативними.

Тож під час чергового тренінгу для працівників дитячих бібліотек Херсонської області знайомилися з новим онлайн-інструментом – ігровою платформою  Kahoot. Значною перевагою над іншими подібними платформами Kahoot є те, що цей веб-сервіс має найбільш динамічний інтерфейс, яскравий кольоровий дизайн та простий у користуванні функціонал, який допомагає додати особливого драйву під час роботи з групою дітей. Інтерактивна форма завдань захоплює і розпалює інтерес як до завдань та їхнього змісту, так і до змагального компоненту - адже сервіс позиціонує завдання як ігри. 

Для засвоєння інструментів Kahoot, необхідно мати чотири навички, якими дитячі бібліотекарі володіють відмінно:

  • вміти розробляти (складати тести, вікторини/ігри/квізи), тобто бути автором цього інтерактивного інструменту;
  • вміти організувати процес проведення вікторини з дитячою аудиторією;
  • підготувати учасників, проінструктувати і стати ментором (фасилітатором) в ході проходження тесту;
  • підбити підсумки гри і прокоментувати їх.

Тому складності в освоєні цього онлайн-інструменту в учасників тренінгу не виникало. 

Як результат - створений прямо в ході тренінгу спільний проєкт – квіз «Літературні мандри». Підсумовуючи тренінг, можна сказати, що освоєння інструменту Kahoot його учасниками пройшло успішно.

Наступна зустріч онлайн призначена на 24 лютого - і знову в онлайновому просторі Zoom.

Немає коментарів:

Дописати коментар