10 березня 2023

Конкурс «Моя нова бібліотека»

Національна бібліотека України для дітей та ГО «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей» у партнерстві з Національною спілкою художників України, за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, проводять з березня по серпень 2023 р. Всеукраїнський конкурс дизайнерських проєктів «Моя нова бібліотека».


Мета Конкурсу визначена організаторами наступним чином: "Вивчення попиту читацької аудиторії на бібліотечні послуги; формування бачення дітьми бібліотеки майбутнього шляхом проєктування простору, що надихає читати; привернення уваги громадськості, державних і недержавних установ і організацій, засобів масової інформації до проблеми цілісності бібліотек як осередків культурної спадщини; поліпшення якості надання культурних послуг, що ґрунтується на клієнто-орієнтованому підході; дізнатися, якою бачать сучасні користувачі бібліотеку ХХІ століття; створення моделі сучасних бібліотек для дітей, які відповідають потребам місцевої громади."

Головним конкурсним завданням є створення дизайну оновленої сучасної бібліотеки або окремого її простору, який буде покладено в основу відбудови пошкоджених та зруйнованих під час війни бібліотек для дітей.

Організаційно-методичне забезпечення і загальну координацію Конкурсу здійснює НБУ для дітей. Обласні бібліотеки для дітей є співорганізаторами Конкурсу та координаторами його проведення в областях.

За умовами Конкурсу, його учасниками можуть бути читачі-учні 8-11 класів.

На Конкурс приймаються індивідуальні та колективні роботи - оригінальні дизайнерські проєкти, які містять авторське бачення щодо оновлення простору дитячих бібліотек, у трьох номінаціях:

1. Номінація «Графічні проєкти»: виконані на аркушах формату А3 у довільній техніці — креслення, ескіз приміщення, гравюра, малюнок фарбами, олівцями, фломастерами чи іншими засобами, — які найкраще, на погляд автора, передають зображення приміщення новітньої бібліотеки для дітей.

2. Номінація «Цифрові проєкти»: графічні цифрові зображення інтер’єру чи екстер’єру з високою роздільною здатністю (оптимально 1920x1080 пікселів на дюйм), створені за допомогою графічних редакторів (наприклад, Аdobe Photoshop, Adobe InDesign, Paint та ін.) або програм дизайну інтер’єру (наприклад, planner5d.com, roomtodo.com, homestyler.com тощо).

3. Номінація «3D-аплікація»: проєкт приміщення бібліотеки чи його частини (холу, читального залу, книгосховища, чогось, що б виконавець хотів бачити у сучасній бібліотеці), виконаний власноруч за допомогою будь-яких матеріалів із використанням готових деталей, об’ємом не більше, ніж 50х50х50 см.

У кожній номінації проєкт може супроводжуватися текстом-поясненням авторського бачення у довільній формі обсягом до однієї сторінки А4 у паперовому чи електронному вигляді.

Конкурс проводиться з 10 березня по 30 вересня 2023 року у три етапи:

              • перший - з 10 березня по 28 липня на місцевому рівні;

              • другий - з 31 липня по 25 серпня - на обласному рівні;

              • третій (підсумковий) - 26 серпня по 30 вересня - на загальнодержавному рівні в Національній бібліотеці України для дітей.

Детально ознайомитись з умовами Конкурсу та вимогами до конкурсних проєктів можна у Положенні про Конкурс - на сайті НБУ для дітей: https://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=10548

***

Вітаємо з перемогою у конкурсі Романа П., читача нашої бібліотеки! Його творча робота  посіла І місце у номінації "Цифрові проєкти" :

 




Немає коментарів:

Дописати коментар