17 березня 2023

Дивосвіт книжок Ширлі Х’юз

Сьогодні Національній бібліотеці України для дітей передали в дарунок  унікальну колекцію книг знаменитої ілюстраторки дитячих книжок, відомої британської письменниці Ширлі Х’юз (Shirley Hughes) (16.07.1927 – 25.02.2022). Передавав цей щедрий дарунок від родини письменниці її старший син, відомий британський журналіст Ед Вуллямі (Ed Vulliamy), який нещодавно відвідав і нашу бібліотеку.

У колажі використані фото із сайту Національної бібліотеки України для дітей 
 
Усього до України приїхали 555 книжок письменниці. І, окрім Національної бібліотеки України для дітей, їх отримають в подарунок і читачі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки та Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. Лягіна (по 51 книзі), Донецької обласної бібліотеки для дітей (30 книжок), інших обласних бібліотек для дітей України. Беручи участь у заході через Zoom, керівники й працівники бібліотек мали нагоду дізнатись більше про Ширлі Х'юз, про її книжки та малюнки.



Особливою родзинкою зустрічі стало читання найпопулярнішої книжки Ширлі Х’юз "Dogger" Едом Вуллямі, у форматі проєкту "Україна читає дітям".
Журналіст розповів, що в основу книжки покладена історія з його дитинства, а головного "персонажа" книжки - плюшевого цуцика - він і зараз дбайливо зберігає.

Хочете приєднатись до слухачів? - Тоді вмикайте відеозапис:
Не знаєте англійської? - Не біда, читання буде з перекладом 😉 .

Більше про подію на сайті НБУ - https://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=10562


Немає коментарів:

Дописати коментар