07 березня 2023

Британський журналіст Ед Вуллямі в бібліотеці Дніпрової Чайки

7 березня Херсонську обласну бібліотеку для дітей імені Дніпрової Чайки відвідав британський журналіст і письменник Ед Вуллямі (Ed Vulliamy), який багато років пропрацював кореспондентом «The Guardian».

Як журналіст, Ед Вуллямі побував у багатьох "гарячих" точках світу. Зокрема, він висвітлював війну в Боснії і став першим журналістом, після Нюрнбернського процесу, який свідчив у міжнародному трибуналі про вчинення військових злочинів. Зараз Ед працює в Україні, підтримуючи наш народ у боротьбі з російським воєнним вторгненням. Він вивчає українську мову, носить прикраси з українською символікою, пише про Україну, вболіваючи за її долю і перемогу.

Цей візит до обласної бібліотеки для дітей мав особливу мету. Його матуся – відома британська дитяча письменниця й художниця-ілюстраторка Ширлі Х'юз (Shirley Hughes) пішла з життя 25 лютого 2022 року. Діти Ширлі Х'юз (Ед Вуллямі, його брат і сестра) вирішили вшанувати пам’ять своєї матері, передавши до дитячих бібліотек України колекцію її книжок. Тож незабаром і юні херсонці будуть мати радість читати книжки авторки «Цуцика» («Dogger») та серії про пригоди Альфі («Alfie stories»).

У нашої бібліотеки зараз не найкращі часи: вдруге в своїй історії вона пережила свавілля й грабунок окупантів, а зараз – стійко витримує нищівні обстріли ворожої артилерії.  Чекає на повернення миру – і своїх гамірливих, веселих, непосидючих і допитливих відвідувачів, зберігаючи особливу атмосферу простору, дружнього до дітей.

 
 

Під час екскурсії бібліотекою Ед детально цікавився роботою бібліотеки, її програмами й активностями для дітей та підлітків, читацькими клубами і книжками, які користуються популярністю у херсонської дітвори. А на завершення зустрічі сказав, що Ширлі Х'юз, якби їй довелось побувати в нашій бібліотеці, була б у захваті від побаченого.


Дякуємо, Еде, за Ваш теплий відгук і запрошуємо завітати до нас іще раз - вже після Перемоги, коли бібліотека відновиться і сюди повернуться ті, для кого пишуть дитячі письменники і працюють дитячі бібліотекарі…

"Суспільне Херсон" - про візит Еда Вулліамі до бібліотеки:


Немає коментарів:

Дописати коментар