12 квітня 2023

Платформа графічного дизайну Canva: опановуємо - застосовуємо

Виклики воєнного часу мотивують бібліотекарів до пошуків нових форматів роботи з книгою, продуктивної комунікації з користувачами своїх послуг. В умовах перенесення значної частини професійної діяльності в онлайн сучасний бібліотекар повинен володіти не тільки фаховими  знаннями і навичками, але й уміти застосовувати новітні інформаційні технології для покращення якості своєї роботи. Одним із напрямків такого вдосконалення є використання інтерактивних платформ, які дозволяють створювати цікавий та ефективний контент для читачів, сприяють активному залученню користувачів до бібліотечних послуг та проектів, формують позитивний імідж бібліотеки.
З метою ознайомлення бібліотекарів Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки з можливостями і перевагами використання інтерактивних платформ в роботі бібліотекаря було проведено захід, на якому було розглянуто одну з таких платформ - Canva. За допомогою Canva можна створювати рекламні банери, пости для соцмереж, презентації, листівки, сертифікати, інтерактивні плакати та багато іншого. А в бібліотечній роботі - це чудовий інструмент для створення у новому форматі таких класичних бібліографічних продуктів, як рекомендаційні списки, огляди літератури, ігрові конструкти до бібліотечних заходів та занять з медіаінформаційної грамотності.
Проведений захід складався з двох частин: теоретичної та практичної. У першій частині учасники ознайомилися з основними можливостями та функціями Canva, деякими прикладами її застосування в роботі бібліотекаря, а також з корисними порадами та рекомендаціями щодо створення ефектного дизайну. У другій частині учасники мали змогу самостійно спробувати створити свої проєкти на Canva - і окремі приклади цих навчальних бібліо-продуктів можна побачити на платформі та на сторінці бібліотеки у Facebook.




Немає коментарів:

Дописати коментар