14 листопада 2013

Соціалізація школярів у сучасному освітньому просторі: бібліотечно-інформаційна підтримка

14 листопада на базі Херсонської обласної бібліотеки для дітей відбувся семінар на тему: «Соціалізація школярів у сучасному освітньому просторі: бібліотечно-інформаційна підтримка». 

Програма семінару

У семінарі взяли участь бібліотечні працівники загальноосвітніх навчальних закладів м. Херсон. Організували семінар обласна дитяча книгозбірня та методичний кабінет при управлінні освіти Херсонської міської ради, за участі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради.
Відкрила семінар Верещака Тамара Юріївна, радник начальника управління освіти Херсонської міської ради, наголосивши у вступному слові на важливій ролі шкільних бібліотек у соціалізації учнів та прилученні їх до читання й освоєння основного з умінь для покоління інформаційної ери - уміння самостійно здобувати знання, уміння вчитися протягом життя.



 
Учасники семінару ознайомились з  методичними рекомендаціями Назаренко Людмили Миколаївни, завідувача кафедри менеджменту освіти Херсонської академії неперервної освіти,
  
             
та консультаціями й методичними порадами провідних фахівців Херсонської ОБД щодо різних аспектів діяльності бібліотек на підтримку соціалізації дітей та підлітків, 

  
зарубіжний досвід впливу школи та шкільної бібліотеки на соціалізацію дітей шкільного віку був представлений у виступі Мері Бет Феєр, волонтера Корпусу Миру США, що працює зараз у Херсонській ОБД:

  
Презентовано інноваційний проект обласної бібліотеки для дітей «Слово» - програму розвитку лексики дитини через гру. Прозвучало і запрошення до співучасті шкільних книгозбірень у ювілейному відеопроекті обласної бібліотеки для дітей «Шевченкіана нашої родини»
  
  
Завершив програму семінару показовий бібліотечний урок для четвертокласників «Х-файли: Інтернет корисний та … небезпечний», який підготували і провели з використанням комплексу медійних компонентів працівники Інтернет-центру Херсонської ОБД. У ролі четвертокласників виступили бібліотекарі - учасники семінару :)
  

          
До уваги учасників семінару!  
Методичні рекомендації щодо реалізації обласної науково-методичної проблеми "Соціалізація дітей та учнівської молоді в сучасному освітньому просторі", співавтором яких є Л. М. Назаренко, розміщені у вільному доступі на веб-сайті Херсонської академії неперервної освіти. Їх можна скачати також, перейшовши за цими посиланнями: (doc, pdf).
  
Програми бібліотечних медіауроків, які обговорювались, доповнювались і шліфувались на минулому навчанні шкільних бібліотекарів міста, розміщені у розділі "Медіауроки".

Немає коментарів:

Дописати коментар