13 листопада 2013

День спеціаліста для фахівців методичних служб

Сьогодні в науково-методичному відділі ОУНБ ім. Олеся Гончара відбувся день спеціаліста для методистів обласних та спеціальних бібліотек. 
У заході, окрім фахівців трьох обласних бібліотек - наукової та спеціалізованих для дітей та для юнацтва, взяли участь працівники Херсонської централізованої бібліотечної ситеми, зокрема й головний методист по роботі з дітьми, Херсонської державної морської академії, Херсонського державного університету, Херсонського державного аграрного університету та Херсонського національного технічного університету.  
  
  Обласні бібліотеки-методичні центри підготували огляди нових надходжень бібліотекознавчих та методичних документів, власних видань - методичних, методико-бібліографічних, рекламно-інформаційних, інновації у просуванні читання. 
У огляді обласної книгозбірні для дітей чільне місце посіли спільне видання ХОБД із Центром російської культури
Окремі публікації цього випуску журналу - тут
    
  ...та видання, яке - в друкованому вигляді - учора отримали із Національної бібліотеки України для дітей - коло читання для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, справжній скарб для організаторів дитячого читання! 
  
Електронна версія:  
Маленькому читачеві (коло читання)
Рекомендаційний покажчик літератури для дошкільників та читачів-учнів молодшого шкільного віку

Джерело: http://chl.kiev.ua/default.aspx?id=3834

Безперечно зацікавила методистів презентація сайту науково-методичного відділу обласної наукової книгозбірні, проведена фахівцем відділу Оленою Жогалевою. Завідуюча відділом Тетяна Сватула поділилася з колегами враженнями, винесеними з участі у 4-й Всеукраїнській школі методиста (м.Київ, 4-8.11.2013 р.).
Херсонська обласна бібліотека для дітей презентувала колегам проект "30.09. Святковий веб-квест", а також поінформувала про актуальні літературні конкурси - ІІ регіональний ім. Ю.К. Голобородька та Міжнародний "ФантФест", участь у якому можуть, за умовами, взяти й студенти ВНЗ.

Немає коментарів:

Дописати коментар