01 листопада 2013

День інформації для педагогів Школи гуманітарної праці

Співпраця з педагогічним колективом НВК "Школа гуманітарної праці" Херсонської обласної ради (директор Артем Олександрович Кияновський, завідуюча шкільним бібліотечно-інформаційним центром Тетяна Володимирівна Лихожон) у 2013 році піднялася на новий рівень. 
Цьому сприяли значною мірою спільні методичні проекти, наприклад, організація міського семінару працівників ШБ Херсона та секції шкільних бібліотек Південноукраїнського ярмарку інновацій "БібліоКре@тив"на базі БІЦ ШГП; залучення працівників ХОБД до роботи у конкурсах та акціях, що проводяться з ініціативи А. О. Кияновського як депутата обласної ради, зокрема - благодійної акції "Кожна дитина талановита" (осінні канікули 2013).
Вже склалась добра традиція проведення обласною книгозбірнею інформаційних комплексних заходів для різних категорій педагогічних працівників ШГП.
Ось і сьогодні обласну бібліотеку для дітей відвідали вчителі молодшої школи та педагоги, що організують виховну роботу для учнів середніх та старших класів.
Програма розпочалась із екскурсії, під час якої бібліотекарі ознайомили гостей із програмами та проектами, цікавими як для самих педагогів, так і для їхніх вихованців.  



У паралельній програмі для обох підгруп учасників були розкриті теми:
 Інноваційні форми роботи з дітьми молодшого шкільного віку
– Проект «Слово»: бібліотечна програма розвитку лексикону дитини
   

– Електронні ресурси та інтернет-проекти Херсонської ОБД для школярів, батьків і вчителів;
– Підлітки у регіональному літературному процесі: можливості для вивчення та творчості.
 

А вже у форматі спільної роботи бібліотекарі запропонували партнерам-педагогам не лише повідомлення-презентації "Бібліокреатив: канали поширення інноваційних ідей" та «Святковий веб-квест 30.09», а і театралізовану літературно-медійну композицію «Коктебель. Сонеты. Таиах» (сторінки життя і творчості Максиміліана Волошина).
Інформаційне висвітлення заходу, на запрошення дирекції ШГП, здійснює телеканал "Скіфія".


Програма заходу

Немає коментарів:

Дописати коментар