24 листопада 2013

Бізнес-школа "Мільйон - це просто!". Продовження

Започаткований як міський, партнерський проект "Бізнес-школа "Мільйон - це просто!" розширює свою геолокацію, і в 2013-2014 навчальному році реалізується як обласний - у співпраці з районними бібліотеками та загальноосвітніми навчальними закладами Нової Каховки і Каховки, Каланчака і Чаплинки, Голої Пристані та Скадовська, за підтримки управління культури облдержадміністрації та департаменту освіти і науки, молоді та спорту.
  

Навчальний рік розпочасвся із промоакції, проведеної у всіх шести бібліотеках-партнерах обласними координаторами Юлією Чернієнко (Херсонська ОБД) та Оленою Синюк (КС "Народна довіра").


Заняття у бізнес-школі триватимуть до квітня 2014 р.
Форма навчання комбінована: очна, заочна та дистанційна.
Учні бібліотечної бізнес-школи дізнаються про історію грошей від давнини до сучасності, від металевих до електронних; навчаться планувати сімейний бюджет, адже запорукою фінансового успіху є не тільки вміння гроші заробити, а й грамотно їх витрачати та заощаджувати; довідаються про суттєву різницю між кредитами та депозитами у забезпеченні власного фінансового майбутнього; спробують себе і в ролі інвесторів та страхових агентів. 
А наприкінці навчального семестру кожен з них, після відповідного тренінгу, буде здатен виділити перспективну бізнес-ідею і розробить (самостійно!) бізнес-план, який і стане «дипломною», випускною роботою юного "бізнесмена".
Окрім суто «фінансових» тем, учні школи братимуть уроки успіху від відомих людей, оволодіють ораторським мистецтвом та комп’ютерними технологіями для бізнесу, створять рекламну кампанію для своїй фірми, розроблять вдалу назву для фірми, її слоган, логотип. А ще подбають про власний діловий імідж.
Завершенням програми фінансово-економічної освіти стане «випускний» для фіналістів: бібліо-шоу, на якому переможець із кожного району представить власний бізнес-проект і змагатиметься за цінні призи (планшет та електронні книги-«рідери»).
  
25 жовтня відбулося перше дистанційне заняття бізнес-школи у формі скайп-конференції. 
Цікаву розвідку про історію грошей та банківської справи підготувала тренер бізнес-школи від «Народної довіри» Олена Синюк, яка до того ж навчила підлітків, як відрізнити справжні гроші від майстерної підробки (на фото).

 
А про секрети успіху мільйонерів (таких, як Стів Джобс, Білл Гейтс, Опра Вінфрі, Марк Цукерберг, Річард Бренсон та інші), розкриті на сторінках присвячених цим відомим особистотям книг, розповіла головний бібліотекар відділу обслуговування 5-9 класів Юлія Чернієнко.

21 листопада тренери та учні бізнес-школи тестували нову вебінарну платформу – дуже зручний сервіс для дистанційного навчання – Firmbook! "Добровольцями" стали діти-учасники проекту і бібліотекарі із Голої Пристані, Нової Каховки та Каланчака. Варто відзначити, що сервіс дозволяє використовувати відеозв’язок із лектором, демонстрацію слайд-презентацій та спілкування з учасниками через чат.
Ми розглянули дві теми: під час відеолекції «Кредит та депозит: дві сторони однієї медалі» юні "фінансисти" дізналися про види кредиту, найвигіднішу відсоткову ставку його погашення, про фінансові установи, які надають позики та багато іншого.



А тренінг «Вдала рекламна кампанія – запорука вашого успіху» активізував творче мислення старшокласників, адже як "бізнесмени-початківці" вони мають навчитися обирати найефективніші види реклами, унікальну назву для власного бренду, вміти досліджувати свою цільову аудиторію і складати профіль потенційних покупців, а ще – створити оригінальний логотип та слоган! 
29 листопада ми чекаємо на заняття юнаків та дівчат із Каховки, Скадовську та Чаплинки! До зутрічі на вебінарі, друзі!


Юлія Чернієнко

https://www.facebook.com/million.library.ks.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар