08 травня 2023

День пам’яті та примирення

8 травня, в День пам’яті та примирення, ми вшановуємо пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, усіх жертв Другої світової війни. Україна вдруге зустрічає цей день в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва рф. 

День пам’яті та примирення - це не тріумф переможців над переможеними, а застереження:  диктатори завжди прагнуть задовольнити свої імперські амбіції збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами, засудження воєнних злочинців.

Зараз, як і в роки Другої світової, Україна воює з агресором. Однак тепер це – рашистська росія, яка твердить про «вирішальний внесок у перемогу над нацизмом росіян». Але сьогодні саме рф, увібравши в себе злочинні практики нацизму й комунізму, зазіхає на територіальну цілісність нашої держави і зруйнувала мир у Європі. Тож сьогодні, пам'ятаючи про підсумки Другої світової, ми прагнемо Перемоги у війні теперішній, бо тільки звитяга сил оборони України гарантує справедливий мир і повернення усіх тимчасово окупованих ворогом українських територій, зокрема й лівобережної частини Херсонщини.


Немає коментарів:

Дописати коментар