30 травня 2023

Державна статистична звітність публічних бібліотек: форми зведених звітів

Сьогодні Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого провела другий веб-семінар на платформі Zoom з актуальних питань бібліотечної статистики, присвятивши цю зустріч зведеним формам річних статистичних звітів 6-нк та 80-а-рвк. Трансляція семінару здійснювалась також на сторінці науково-методичного відділу бібліотеки у Facebook, де можна переглянути його запис.
Введення нових форм державної статистики фактично в році, за який нам треба буде звітувати, є суттєвим викликом для всіх публічних бібліотек, а також для органів управління галузі. Тож допомога фахівців книгозбірні, якій Міністерством культури та інформаційної політики України делеговані обов'язки зведення звітів бібліотек у загальнодержавному масштабі є безперечно важливою.
Учасників семінару консультували та надавали відповіді на запитання колег, які були зібрані попередньо та надійшли в чати, провідні фахівці НБУ імені Ярослава Мудрого: Наталія Розколупа - заступник генерального директора з наукової роботи, заслужений працівник культури України, та Світлана Кравченко - завідувачка науково-методичного відділу. 

Організатори семінару нагадали також, що нові форми звітів у зручному для роботи форматі таблиць та інструкції до них можна завантажити із головної сторінки сайту "Бібліотечному фахівцю", а додаткову інформацію та роз'яснення - знайти у фаховому блозі "Публічна бібліотека територіальної громади" (наприклад, ось у цьому пості: https://oth.nlu.org.ua/?p=7636).

Немає коментарів:

Дописати коментар