31 березня 2015

ФантФест: запрошення до фіналу

2 квітня о  13.30  у Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки відбудеться оголошення та святкове нагородження переможців і призерів Другого відкритого літературного конкурсу творів у жанрі фантастики та фентезі «ФантФест», який проходить  у рамках Міжнародного фестивалю мистецтв «Гоголь-фентезі» імені Рудого Панька.
Гран-прі конкурсу - "Рудий Панько"
Гран-прі конкурсу - "Рудий Панько".
Конкурс проводився з 1 вересня 2014 по 15 березня 2015. Участь у ньому брали учні загальноосвітніх навчальних закладів, студенти, - діти і молодь до 21 року. Цілком реальні історії у літературних творах, поданих на розгляд журі, поєднуються з елементами казки, легенди, насичені фантастичними подіями та "населені" неймовірними істотами. 
У конкурсі взяли участь 40 авторів-початківців з України і Росії, а саме: зі  Львова і Харкова, із Сумської області і з міста Магнітогорська, із Херсону й Херсонської області. 
Журі конкурсу було вражене високим рівнем творів, поданих на конкурс, тож визначило аж 12 переможців та призерів у окремих номінаціях, які під час свята отримають дипломи і призи. А от хто саме й які відзнаки здобув - це поки що таємниця, яка стане відомою тільки під час церемонії нагородження.
  
Дата проведення святкової церемонії обрана не випадково: адже 2 квітня Міжнародний день дитячої книги, день народження славетного казкаря і фантазера - Ганса Християна Андерсена. 
Нагадаємо, до речі, що фінал Першого конкурсу "ФантФест" відбувся 1 квітня минулого року - у день народження Миколи Васильовича Гоголя.
Саме до цього свята у Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки приурочені також прем’єрні покази лялькової вистави «Метелик сценою кружляє», яку підготували працівники бібліотеки для своїх наймолодших читачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар