30 травня 2015

СанДень у бібліотеці - не лише для прибирання :)

Санітарний день - остання п'ятниця місяця у нашій бібліотеці- найзручніший день для виробничого навчання  (відвідувачі - лише "організовані", як от цього разу: групи з літніх таборів відпочинку та гості заключної в цьому сезоні зустрічі в літературно-театральному салоні). 
Тож цієї п'ятниці влаштували справжній марафон професійного навчання.
Спочатку Андрій Юрійович Жнивін, керівник Херсонської "Медіашколи" для учасників міського шкільного парламенту,
(ось цієї:
http://www.shkolaks.net/
)

провів тренінг для наших бібліотекарів з використання соціальної мережі Google+ як платформи для професійної комунікації. Отож, тепер ми більш вправно влаштовуватимемо і відеоконференції, і вебінари на цій платформі. 
Андрій Юрійович презентував створений школярами - учнями медіашколи посібник:

http://samouchitelks.blogspot.com/
Хоч створили його діти, але знадобиться цей ресурс, напевно, не лише їхнім ровесникам - адже багато хто з дорослих (і ми не виключення :), опановуючи нові технології, також потребує чітких покрокових пояснень, у які можна було б "підглянути" у потрібну мить, - у даному разі - щодо роботи в Blogger, Google+ та YouTube.

Наступна тема навчання - ознайомлення з новим придбанням Інформаційного центру "Вікно в Америку для майбутніх лідерів" - ігровою приставкою Xbox One. Правда, погратися у ігри, з якими знайомила керівник центру Ганна Юріївна Воронцова, ми не встигли :) - але ж попереду літо!
Окрім відеоігор, центр "Вікно в Америку" придбав для своїх користувачів різного віку ще й настільні ігри. І деякі з них мають доволі складні правила та сюжетний розвиток, тож освоювати їх бібліотекарі сектору документів іноземними мовами запросили й колег із інших структурних підрозділів.
Наприклад, гру "Америка" дослідила й презентувала під час навчання Ірина Миколаївна Ковач, завідувач медіацентру:
Навчальний марафон продовжили огляди новинок, що з'явились на бібліотечних полицях від минулого такого фахового зібрання, - як літературно-художніх, так і методико-бібліографічних. А завершив - огляд-звіт про участь херсонців у Всеукраїнському семінарі освітянських бібліотек у Миколаєві.

Немає коментарів:

Дописати коментар