20 жовтня 2015

Обласна школа молодого фахівця, день другий

Фоторепортаж

Сьогоднішній день у програмі обласної школи присвячений автоматизованим бібліотечним системам та електронним каталогам.
Тож і екскурсія по бібліотеці була не звичайна професійна, а технологічна.
Спершу спостерігали, як створюється електронний формуляр читача у АІБС МАРК-SQL,...
потім, на прикладі колекції медіацентру, ознайомились із операціями автоматизованого книгообміну,...

у секторі документів іноземними мовами - Центрі "Вікно в Америку для майбутніх лідерів"- довідались, які програми на підтримку вивчення англійської та інших мов пропонує обласна дитяча книгозбірня та які ресурси не лише акумулює, а й продукує (маю на увазі, перш за все, країнознавчу гру "50-зірковий Ігроленд").
Ознайомились із ресурсними та програмними новинками читального залу і абонементу для учнів 5-9 класів і з проектами заохочення до читання наймолодших у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів. 
Не оминули увагою інформаційний "прес-бар"...
та дізналися про роботу бібліотечного Інтернет-центру, спрямовану на заохочення дітей до використання Глобальної мережі як електронної бібліотеки, а також проект онлайнових зустрічей з письменниками "Віртуальний ЛітПортал: від тих, хто пише, тим, хто читає".
 Важливим пунктом екскурсії стали відвідини сектору комплектування і оброблення документів: адже саме тут створюється ресурс, на якому базується функціонування АІБС та інформаційна й довідково-бібліографічна діяльність бібліотеки - електронний каталог.
А вже у інформаційно-бібліографічному відділі відбувся власне тренінг, що включав оглядове знайомство з АІБС "МАРК-SQL. Шкільна бібліотека" та практикум із бібліографічного пошуку - на прикладі каталогів ОБД ім. Дніпрової Чайки, Національної бібліотеки України для дітей, НВК №15 м.Херсон, електронного та імідж-каталогу Державної науково-педагогічної бібліотеки ім. В.О.Сухомлинського.

Далі буде - вже завтра.

Немає коментарів:

Дописати коментар